IMAGINATION PLAYGROUND – terenul de joacă al imaginaţiei (joc uriaş de construit)

Imagination Playground, existând în România în numai două locuri, este un sistem de joacă mobil, alcătuit din elemente de joacă de diferite forme. În acest spaţiu de joacă creat   chiar de copii este loc destul pentru învăţare, dezvoltare socială, mişcare şi înainte de toate, distracţie.

Imagination Playground permite şi susţine jocul creativ şi interacţiunea socială pentru ca cei mici să-şi poată crea o lume proprie de joc şi  vise.

Majoritatea terenurilor de joacă tradiţionale sunt alcătuite din echipamente fixe, cum ar fi toboganele, leagănele, căţărătorile, care dezvoltă mai ales motricitatea grosieră a copiilor. Imagination Playground este realizat din unităţi libere, astfel îi îndeamnă pe copii să-şi realizeze propriul spaţiu de joacă, putând să-şi dezvolte și să-şi continue propriile idei.

Locul de joacă nestructurat, cu forme geometrice elementare destinate copiilor este important pentru dezvoltarea sănătoasă a abilităţilor cognitive, sociale, sentimentale şi intelectuale.

Spre deosebire de jucăriile, respectiv terenurile de joacă tradiţionale, Imagination Playground nu „dictează” structura jocului. Nu există corect sau greşit, şi datorită utilizării unitare a culorilor nu se pot crea situaţii discutabile legat de blocurile de joacă, respectiv de succesiune.