IMAGINATION PLAYGROUND - A Képzelet Játszótere (óriásépítő)

RA Romániában még csak 2 helyen megtalálható Imagination playground egy mobil játékrendszer, amely különböző formájú játékelemekből áll. Ebben a saját készítésű játéktérben elég helye van a tanulásnak, a szociális fejlődésnek, a mozgásnak és mindenekelőtt a szórakozásnak.

Az Imagination playground megengedi és támogatja a kreatív játékot és a szociális interakciót annak érdekében, hogy egy saját játék- és álomvilágot tudjanak a gyerekek kialakítani maguknak.

A hagyományos játszótereket túlnyomórészt fix eszközök alkotják, mint például csúszdák, hinták, mászókák, melyek főként a gyerekek durvamotoros képességeit fejlesztik. Az Imagination playground szabad egységekből áll, így a gyerekeket arra készteti, hogy saját játékteret alkossanak maguknak, melynek során a saját ötleteiket fejleszthetik tovább.

A strukturálatlan, gyermekbarát geometriai alapformákkal rendelkező játék a kognitív, szociális, érzelmi és intellektuális képességek egészséges fejlődése miatt fontos.

Eltérően a hagyományos játékoktól illetve játszóterektől az Imagination playground nem “diktálja” a játék struktúráját. Nem létezik helyes, vagy helytelen és az egységes színkialakításnak köszönhetően nem tud vitás helyzet kialakulni a játéktömbök, illetve a sorrend körül.